Πανακότα με γιαούρτι και ξινόγαλο - Γλυκό με λίγες Θερμίδες Συνταγή του Ακη Πετρετζίκη

 


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους σπόρους ξύνοντας τον λοβό με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε τον λοβό από την βανίλια, τους σπόρους και το γάλα σε ένα μπολάκι που να μπορεί να μπει στα μικροκύματα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 W. Βγάζουμε το μπολάκι από τον φούρνο μικροκυμάτων και χωρίς να ανοίξουμε τη μεμβράνη την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να “φουσκώσουν”.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, το ξινόγαλο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όταν οι ζελατίνες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας καλά και τις βάζουμε στο μπολ με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν. Όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι αφαιρώντας στο τέλος όμως το στικ βανίλιας αφού ανακατέψουμε καλά.
  • Παίρνουμε 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ και καλύπτουμε το εσωτερικό τους με μεμβράνη φροντίζοντας να μην υπάρχουν πουθενά κενά. Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα μας με τη βοήθεια μίας κουτάλας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά για 3-4 ώρες.
  • Όταν κρυώσουν καλά ξεφορμάρουμε πάνω σε ένα πιάτο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. 

Συστατικά

  • 100 ml γάλα, 3,5%
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4,5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 175 γρ. ξινόγαλο
  • 1 λοβό βανίλιας

Είναι μία από τις πολλές συνταγές με γλυκά κ.ά που θα βρείτε στο site του Ακη Πετρετζίκη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13033: Ποιες ρυθμίσεις πρέπει να κάνετε στο κινητό για να στείλετε μήνυμα (photos)

54η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αίγινας

Ξεκινούν την Πέμπτη 28.1.2021 οι εμβολιασμοί στο Π.Π. Ιατρείο Πόρου